Gå til innhold

Aktuelt

OMA restarter byen med Oslo Urban Week

Vi tar sats og lanserer program for høstens Oslo Urban Week. Med over tretti eventer på tre dager skal OMA bidra til å restarte bylivet.

Gjenåpningen av Oslo går som planlagt og vi gleder oss til å møte nye og gamle venner på Oslo Urban Week i Bjørvika, den 7.-9. september.

OMAs nysatsing Oslo Urban Week er en sammenslåing av to institusjoner for eiendomsbransjen og byutviklere. Det er en fortsettelse av byutviklingskonferansen Oslo Urban Arena og eiendomsmessen MIPIM i Cannes. I motsetning til tidligere konferanser med én lokasjon, vil Oslo Urban Week ta hele Bjørvika området med omegn i bruk på både dag og kveldstid. Det arrangeres over tretti eventer på tre dager i Bjørvika.

Med nærhetsbyen som tema

Overordnet tema for Oslo Urban Week er nærhetsbyen, med særlig fokus på hvordan vi skal restarte byen og utvikle byen fremtidsrettet etter en lang periode med lockdown. Har behov og bevegelsesmønster endret seg, er det nye muligheter eller lærdom vi kan ta med oss videre? Og ikke minst – vi tror vi alle har mye Oslove å gi byen.

 

Maren Bjerkeng ser fram til å endelig kunne møtes igjen.

Programleder Maren Bjerkeng håper gjenåpningen vil klaffe med gjennomføringen av Oslo Urban Week i Bjørvika den 7.-9. september. Med over 30 eventer på tre dager skal Oslo Urban Week fylle byrommene og bidra til å restarte Oslo.

–  Etter en lang periode med lock down gleder vi oss alle til å ta i bruk byen igjen. Med Oslo Urban Week skal vi bidra til å restarte bylivet, både ved å se på ulike byutviklingsprosesser i nytt lys, løfte blikket og tenke fremtidsrettet med den lærdommen vi har nå, men også ved å bruke OUW direkte som et byaktiviserende event. Vi har ulike typer program fra morgen til kveld, og ønsker å engasjere utviklere, politikere og beboere i dette. Vi skal ta i bruk byrom og bygulv. Vi revitaliserer staycation-konseptet og ser fremover til Oslo post corona, sier Bjerkeng.