Gå til innhold

Aktuelt

OMA – nå en del av samarbeidsgruppen for Levende Oslo

Fredag 16. februar ble første møte i samarbeidsgruppen for Levende Oslo i denne bystyreperioden avholdt i Rådhuset, ledet av Byråd for byutvikling James Stove Lorentzen (H). OMA er nå en del av dette offentlig-private samarbeidet.

Levende Oslo er et offentlig-privat samarbeid for å utvikle Oslo sentrum. Gjennom samarbeid mellom ulike private og offentlige sentrumsaktører, og på tvers av sektorer, er målet at utviklingen av Oslo sentrum skal være samordnet og helhetlig.

OMA er etter fredagens møte formelt tatt opp i denne gruppen.

– Vi i OMA er veldig glade for at vi nå er en del av denne samarbeidsgruppen for offentlig-privat samarbeid om å utvikle Oslo sentrum til en levende, attraktiv og tilgjengelig bykjerne, uttalte fung. daglig leder Ida Hjeltnes i møtet.

I møtet fikk vi også anledningen til å presentere planene for Oslo Urban Week i Kvadraturen. Herunder tematikk og ønske om et bredt samarbeid, tett knyttet opp til byjubileet. Dette sammen med leder av programkomiteen Maren Bjerkeng og leder av vertskapet i Kvadraturen Emelie Tornberg.

I møtet ble også den rykende ferske Bylivsundersøkelsen 2024 utført av Sweco som beskriver bylivet i Oslo sentrum, Grønland og Tøyen presentert for samarbeidsgruppen. Forrige undersøkelse ble utført i 2014.

Se funn fra undersøkelsen her: https://lnkd.in/ewvGe65A