
Oslo står overfor komplekse utfordringer, som løses best om vi samarbeider på tvers.
– Vi er opptatt av å utvikle steder der folk har lyst til å bo, jobbe og møtes, sier Terje Lorentzen, utviklingsdirektør i Linstow. – OMA er en viktig arena der vi kan samarbeide med andre aktører, dele kunnskap og utforske nye løsninger.
Samarbeid for en bedre by
OMA ble etablert for å gjøre Oslo til et forbilde innen bærekraftig byutvikling ved å samle aktører på tvers av fag, sektor og bransje. Med felles retning og god dialog, utvikler vi en helhetlig by.
– Skal vi lykkes med å skape menneskevennlige bymiljøer, må vi rive siloene fra start. Det er på tide å revurdere prosessene, metodene og verktøyene vi bruker for å designe byrom. De beste løsningene oppstår når ulike perspektiver får spille sammen, sier Lorentzen.
Et godt eksempel er arbeidet med den gamle Veterinærhøgskolen. I samarbeid med Oslobygg KF har Linstow brukt det siste året på å utforske mulighetsrommet i tett dialog med både innbyggere og fagmiljøer. Prosessen har vært preget av samskaping og åpenhet.
– Vi trenger flere slike arenaer hvor vi kan teste, lære og utvikle ideer sammen. Det er her OMA har sin største verdi.
En viktig aktør for fremtidens by
OMA-leder Rasmus Reinvang er glad for at Linstow tar en større rolle i fellesskapet.
– Vi er veldig glade for å ha Linstow med. De kombinerer faglig tyngde og ambisjon med viljen til å samarbeide på tvers. Det er en styrke for OMA, og for Oslo!
Med økt deltakelse i nettverket ønsker Linstow å bidra aktivt til videreutviklingen av OMA som en plattform for tverrfaglig samarbeid og innovasjon.
– Vi ser frem til å være en del av det videre arbeidet, og bidra til å skape varige verdier for byen og de som bruker den, sier Lorentzen.