Gå til innhold

Aktuelt

Lager MIPIM i Oslo

Med nysatsningen Oslo Urban Week skal OMA lage «MIPIM i Oslo» i september. OBOS, Veidekke og Sweco bekrefter at de legger sine arrangementer til Oslo Urban Week.

Pressemelding, 10. mars 2021

MIPIM har over mange år vært en viktig arena for eiendomsbransjen. De siste årene har om lag 600 nordmenn reist til Cannes for faglig påfyll og nettverksbygging, på det som betegnes som verdens ledende eiendomsmesse. På grunn av den pågående pandemisituasjonen i Europa er det stor usikkerhet knyttet til gjennomføringen av MIPIM. Dette er én av grunnen til at OMA tar sats og lager «MIPIM i Oslo» den 7.-9. september i Bjørvika.

Pandemi og bærekraft

Styreleder i OMA, Mathis Grimstad, forteller at i tillegg til usikkerhet knyttet til koronasituasjonen, er hensynet til bærekraft en sterk motivasjon for å skape en kortreist MIPIM i Oslo.

–   Vi har fått tilbakemeldinger fra våre medlemmer om at MIPIM ikke er like attraktivt lenger. Uavhengig av koronasituasjonen er det å fly ned hundrevis av nordmenn ikke forenlig med vår økende bevissthet rundt bærekraft. Imidlertid trenger bransjen fortsatt en god arena å møtes på, så vi ønsker å ta MIPIM hjem og skape en helt ny arena med fokus på vårt eget hjemmemarked. Dette skal være en annerledes eiendomskonferanse med fokus på aktuelle bransjetema, debatt og en stor sosial møteplass for hele bransjen, sier Grimstad som også er administrerende direktør i Stor-Oslo Eiendom, og fortsetter:

–  Vi tror tiden er moden for å dreie fokuset bort fra MIPIM i Cannes, og vil heller satse på å etablere en arena i Oslo som er åpen og lett tilgjengelig for alle som er interessert i utviklingen av byen. Flere av arrangementene på Oslo Urban Week vil være åpen for alle. Vi ønsker å vise at Oslo er et forbilde for byutvikling.

OBOS Boligkonferanse blir en del av Oslo Urban Week

OBOS legger sin boligkonferanse til Oslo Urban Week, denne skal avholdes i Operaen den 7. september og markerer åpningen av Oslo Urban Week.

–   OBOS Boligkonferanse er blitt en tradisjon. OBOS har samlet folk fra eiendomsbransjen, politikere, forskere, folk fra etater og organisasjoner – kort sagt folk som er opptatt av byutvikling og boligbygging – i Operaen hver høst de siste ti årene. Bare i 2020 måtte boligkonferansen utgå på grunn av pandemien. Så det er klart at vi gleder oss ekstra mye til å møtes igjen til høsten. Vi i OBOS tenker at det er helt naturlig at når vi skal samles for å diskutere og reflektere om by og byutvikling, så gjør vi det her i byen. Derfor er vi glade for å være en del av Oslo Urban Week. Det betyr enda flere gode samtaler, enda flere gode idéer og enda mer deling av kunnskap og inspirasjon, sier Daniel K. Siraj.

Veidekke og Sweco legger sine bransjefrokoster til Oslo Urban Week

Både Veidekke og Sweco har arrangert populære bransjefrokoster på MIPIM de siste årene, og bekrefter at de nå velger å legge disse til Oslo Urban Week.

–   Gjennom erfaringene fra MIPIM har både bransjen og vi som deltok sett betydningen av å ha en felles arena for erfaringsutveksling og kunnskapsformidling. Ved etableringen av Oslo Urban Week er vi stolt over å ta Veidekke-frokosten hjem til egen by og tilby den til et bredere spekter av kunder og samarbeidspartnere. På menyen vil det som tidligere stå kaffe, baguetter og kunnskapsdeling, sier Hans Olav Sørlie som er konserndirektør i Veidekke Bygg.

Hans Olav Sørlie tar Veidekke-frokosten hjem.

Grete Aspelund, Adm. direktør i Sweco, har også tro på at det er riktig å satse sterkere på hjemmebane de neste årene:

Eiendomsbransjen og byggenæringen har hatt stor glede av treffpunktene under MIPIM, men tiden er inne for å bringe denne arenaen til Oslo. Vi er veldig glade for OMAs initiativ og er klare for å arrangere Sweco-frokosten i Bjørvika. Vi ser frem til å gjenskape denne arenaen i september.

Grete Aspelund er klar for å arrangere Sweco-frokosten i Bjørvika.

Store ambisjoner

Oslo Urban Week legges til Bjørvika og vil gå over tre dager. Som deltaker vil man kjenne igjen flere av de samme faglig og sosiale arrangementene fra både MIPIM og den nedlagte byutviklingskonferansen Oslo Urban Arena, men det blir også noen helt nye OMA-konsepter. Daglig leder i OMA, Erling Fossen, hinter til at det også vil være noen overraskelser.

–   Bjørvika er den perfekte lekeplassen for Oslo Urban Week i 2021. Midt i det urbane, med restauranter og barer, samt nærhet til havet er det kun fantasien som setter grenser for hva vi kan finne på for å skape MIPIM-følelsen i Oslo. Palmene mangler kanskje, men Munch Brygge tåler sammenligningen med Croisetten i Cannes, smiler Fossen.

Erling Fossen (OMA) tar sikte på å skape «MIPIM-følelsen» i Oslo.