Gå til innhold

Aktuelt

Jakter inspirasjon fra utlandet

Med nyvalgt styreleder og rekordpåmelding til Oslo Urban Arena, utfordrer bransjeorganisasjonen Oslo Metropolitan Area hovedstadens byutviklere til å heve blikket og hente inspirasjon internasjonalt.

Én uke før Oslo Urban Arena (OUA) går av stabelen, har over 600 deltakere meldt seg på til det som på kort tid har blitt Norges største byutviklingsarena. Både politikere, planleggere, studenter og hele eiendomsbransjen er representert blant de påmeldte. Etter at Oslo Metropolitan Area (OMA) i fjor kjøpte halvparten av aksjene, er fokuset satt på å utvikle OUA til hele Osloregionenes verksted.

Hev blikket og bygg for fremtiden

Nyvalgt styreleder i OMA, Vibeke Ahlsand, er direktør for marked og merkevare i Oslo S Utvikling. Ahlsand sier hun håper OUA kan bidra til at eiendomsbransjen blir enda tøffere på å utfordre seg selv når de sammen skal skape fremtidens Oslo:

«De utviklingsgrepene som tas i Oslo i dag, vil ha betydning for mange generasjoner fremover. Da kan vi ikke tillate oss annet enn å lete etter inspirasjon blant de aller beste, også internasjonalt. Som bransje må vi hele tiden utfordre oss selv til å strekke oss litt lenger fordi det vi bygger har stor betydning for så mange menneskers liv og trivsel»

Vibeke Ahlsand

Tettpakket med internasjonale innledere

Programmet under Oslo Urban Arena 20.-21. september 2017 er fokusert på urbane løsninger, med innlederne fra Delhi, Singapore, Medellin, Athen, London, Beirut og København som tegner og forteller om hvordan de driver byutvikling. Arrangementet inkluderer over 30 andre sesjoner som workshops, ekskursjoner og paneldebatter. Et sentralt tema er også medvirkning og hvordan byenes rådhus og politikere kan lage plattformer som aktive innbyggere kan bruke til å lansere nye ideer og løsninger.

«Det blir også diskusjoner knyttet til områdeplan for Skøyen, Avantor vil vise fram sitt forbildeprosjekt i Nydalen tegnet av Snøhetta, CBRE diskuterer framtidens handel og Telia vil vise hvordan ny teknologi kan hjelpe til å lage smartere bygg», forteller Ahlsand.

Leder av OUAs programkomite – Erling Fossen – er stolt over bredden i programmet:

«I år har vi bevisst søkt innledere fra byer verden over, og alle står sentralt i sine byers snuoperasjon. Det er over 600 byer i verden som er større enn Oslo, så vi har mye å lære fra mange. Nivået på sesjonene etter lunsj er også skyhøyt. F.eks. skal Steven Fleming som har forfattet boka Cyclespace innlede på en sesjon om hvordan Oslo skal bli en sykkelby. Han ville hatt hovedinnlegget på en nesten hvilken som helst annen konferanse»

Erling Fossen