Gå til innhold

Aktuelt

Hovinbyen Sirkulære Oslo (HSO) har blitt OMA-medlem

Hovinbyen Sirkulære Oslo (HSO) med daglig leder Elin Schjenken Halvorsen i spissen har blitt medlem i OMA.

Hovinbyen Sirkulære Oslo (HSO) har som mål å bli verdensledende innen sirkulær økonomi, med særlig fokus på bygg, anlegg og avfallshåndtering. Gjennom innovative løsninger og tverrfaglig samarbeid har HSO ambisjoner om å gjøre Hovinbyen – med områdene Økern, Ulven og Haraldrud – til en testarena for en bærekraftig fremtid. Målet er klart: å utvikle ny kunnskap, teknologi og arbeidsplasser som bidrar til grønn vekst og reduserte utslipp. 

HSO gjennomførte nylig en mulighetsstudie som viser et betydelig potensial for området. Innen 2050 skal det utvikles 1,66 millioner kvadratmeter, bygges 8 200 boliger og skapes 35 000 nye arbeidsplasser. Dette gjør HSO til en nøkkelaktør i overgangen til en sirkulær økonomi, hvor ressursene utnyttes bedre og avfallet reduseres. Visjonen er å skape en fremtidsrettet bydel som er bærekraftig på alle plan – både økonomisk, sosialt og miljømessig. 

Hvorfor OMA-medlemskap? 

Elin Schjenken Halvorsen trekker frem verdien av nettverket i OMA:

Gjennom medlemskapet i OMA får HSO tilgang til et verdifullt samhandlingsnettverk nettverk av offentlige og private aktører som deler samme mål om helhetlig byutvikling. Sammen med aktører i Stor-Økern områdeforum vil HSO bidra til å forme Økern, Ulven og Haraldsrud som knutepunkter for sirkulær byutvikling. Dette samarbeidet er helt avgjørende for å nå de ambisiøse målene for Hovinbyen, og for å skape en grønnere fremtid for Oslo.